Re: Teises Studijos / Credit Transfer / LSAT (0 rodyta)
Temos: 0
|
|
|
TEMA: Re: Teises Studijos / Credit Transfer / LSAT
|
editka (Aistruolis)
Fuksas
Žinutės: 13
|
|
Re: Teises Studijos / Credit Transfer / LSAT 3 Years, 4 Months ago
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administratorius uždraudė vieša rašymą į forumą. |
|
|
|
Re: Teises bakalauro pratesimas JAV 3 Years, 4 Months ago
|
|
|
Sveiki visi
Turiu keleta klausimeliu uzkietejusiems Amerikos veteranams. Atvaziavau I Amerika pries pus antru metus su J-1.Dabar tvarkausi dokumentus del zalios kortos,nes esu vedes amerikiete ir baigiau tris kursus Lietuvoje (specialybe-TEISE). Gal kas zinot ar susiduret Amerikoje su panasia situacija,nes noriu kazkaip pabaigti bakalaura jau cia ir esu suinteresuotas,kad kuo daugiau kreditu man pertransferintu.
Koki majora patartumete pasirinkti,kad kuo daugiau kreditu uzskaitytu?Kazkaip norisi rasti labai panasia sriti,kad butu kuo labiau panasi i teise.Ziurejau PARALEGAL,bet daugiausia universitetu duoda arba sertifikata arba associate degree.Mano valstijoje bakalauro negali gauti in Paralegal studies.O ka-gi,esu jau tris kursus baiges,tai norisi bakalauro laipsnio. Ir kur geriau stoti,ar I koledza koki,ar rimtesni universiteta? Beje idomu kaip del tuition,nes padaviau dokumentus del zalios kortos,ir nezinau ar reiks moketi kaip rezidentui,ar kaip out of state.Nors toje valstijoje,kur ruosiuosi studijuoti esu isgyvenes jau daugiau nei _meta_i.
Dekui
Matau kad seniai uzklausei sita klausima, bet vistiek atsakysiu, nes gal kam kitam iskils kas nors panasaus. Taigi, tvarkaisi dokumentus del zalios kortos ir nezinai kokia tuition bus. Jeigu pradejai tvarkytis dokus is karto po vedybu, tai dar puse metu turesi moketi kaip international student. Tik pop puses metu pradesi moketi kaip In-state student (ta pacia kaina kaip amerikieciai moka). Kas del kokia programa pasirinkti, tai manyciau arba eik toliau studijuoti teise kokiam nors univere, arba gali bandyti Criminal Justice. Bet tikrai patariu eiti i univera o ne i koki koledza, nes turint tiek kreditu ir toki GPA butu tiktai laiko svaistymas koledze. Nors galetum persivesti kreditus ir i koki koledza, paimti kokia viena klase del idomumo ir gauti Associate Degree. Taip kad nueik ir pasnekek su student advisor ir paziurek ka tau patars. Sekmes!
|
|
|
|
|
|
|
Mm (Aistruolis)
Platininis
Žinutės: 367
|
|
Re: Teises bakalauro pratesimas JAV 3 Years, 4 Months ago
|
|
|
Tiksliau, kai gausi I-797 notice of approval, tada mokesi in-state tuition.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
to saullyte ir kitiems besidomintiems teise: teises mokyklai (kuri kaip zinia Amerikoje yra magistranturos lygio), reikia ne GRE, o LSAT - Law Schools Admission Test. Kai ji issilaikai, kai kurios mokyklos gali atleisti nuo TOEFL.
ne visiskai teisingai parasyta.
Kadangi kiek suprantu moody raso apie teises magistratura (tai yra Masters of Law arba kitaip LL.M.), tai siam laispniui mokytis nereikia ir LSAT laikyti. Uzsienieciams (kurie nebaige bakalauro JAV ir ju snekamoji kalba ne anglu, reikia laikyti tik TOEFL. Tiems kurie baige bakalaura JAV, aisku, ir TOEFL nereikalingas.
O beje teises studijos yra ir a la bakalauro lygio JAV (ne tik magistraturos): tai yra J.D. i ji aisku istoti galima tik jau turint bakalauro laipsni, bet J.D. dar nesiskaito teises magistras. O stai stojant i J.D. jau reikia laikyti LSAT.
|
|
|
|
|
|
|
Norisi tvirtai isitaisyti JAV
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tad klausimas kiek laiko galioja LSAT rezultatai, niekur neradau atsakymo?
Hmm. prastai ieskojai informacijos. :cry:
LSAT galiojimas priklauso nuo universiteto i kuri stoji (t.y. universitetai nustato kokio senumo LSAT jie dar acceptina), bet daugumoj max 5 _meta_i.
|
|
|
|
|
|
|
Norisi tvirtai isitaisyti JAV
|
|
|
orchid (Aistruolis)
Fuksas
Žinutės: 12
|
|
geriausi miestai studentams 2 Years, 12 Months ago
|
|
|
US studijuosiu kazka is socialiniu mokslu (dar tiksliai neapsisprendziau ar teise, ar politikos mokslus). bandysiu stoti i kuo galima daugiau univeru, nes pazymiai geri, angliskai kalbu beveik tobulai (beveik, nes gyvenau anglijoje, o ten kalba truputi skiriasi nuo amerikonu, bet ne esme :lol: ). taciau nesu optimiste, ir noreciau suzinoti, i kuriuos univerus net neapsimoka stoti (Stanford, Harvard, Princeton ir visus kitus topinius, nes ten, kur jie yra nezmoniskai brangu pragyventi ir siaip nemanau kad priimtu 8) ).
gal galite pasiuliti miestu, kur butu neblogi univerai ir pragyvenimo kainos ikandamas, nes neturiu teveliu, kurie man galetu apmoketi buto nuoma kokiame Bostone. :?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|