Re: The Open University (0 rodyta)
Temos: 0
|
|
|
TEMA: Re: The Open University
|
osia (Aistruolis)
Platininis
Žinutės: 412
|
|
Re: The Open University 3 Years, 5 Months ago
|
|
|
Bet aš kaip suprantu, studinant OU prie titulo bus visada prirašoma (Open). Aš kaip suprantu, tai sumenkina laipsni. Iš ju tinklapio:
Nenoreciau su tuom sutikti. As susidariau nuomuone, kad vis delto darbdaviai dazniausiai vertina pastangas, o ne pacia mokykla. Baiges nors ir pati geriausia universiteta, diplomantas vis tiek tures adaptuotis darbe, taigi igytos universitetines zinios kazkuria prasme tiesiogines itakos neturi, kaip jis atliks jam pavesta darba.
Pagal mano ka tik ishvesta teorija Cambridge = daug pastangu mokykloj + daug pastangu universitete = darbsti asmenybe :)
Baigti OU irgi reikia be galo daug pastangu, nes reikia derinti darba, sheima ir mokslus. Darbdaviai ta puikiai supranta. Todel, manau, OU diplomas tikrai neprastesnis uz daugelio vidutiniu universitetu diplomus.
Cia mano tokia nuomuone is asmenines patirties, bet pasaulis didelis ir pilnas isimciu :)
|
|
|
|
|
|
|
Administratorius uždraudė vieša rašymą į forumą. |
gabaliux (Aistruolis)
Auksinis
Žinutės: 311
|
|
Re: The Open University 3 Years, 5 Months ago
|
|
|
Pvz. mano darbe (media agency), kai iesko darbuotoju visada internal sit_e galima paskaityti, kas is aplikantu reikalaujama. Buna 1-2 puslapiai prirasyta, ko busimam darbuotojui tiketis ir kas tikimasi is jo. Ir tik viena eilute skirta, ka jis turi buti baiges, pvz: Degree in business or media studies. Daugiausia yra ziurima i zmogaus patirti ir asmenybe. Taip, kad gal visur skirtingai. O siaip OU forume (kai studijuoji gali juo naudotis) studentai dalijasi savo patirtimis ir labai nemazai yra tokiu, kurie dar nebaige mokslu, dirba su tuom susijusi darba.Tai gal tas laipsnis ir reiskia ka?:)
|
|
|
|
|
|
|
werdas (Aistruolis)
Fuksas
Žinutės: 4
|
|
Re: The Open University 2 Years, 3 Months ago
|
|
|
Sveiki, Idemiai paskaitinejau visu jusu pasisakymus, Del to jusu kaip senu vilku ir jau turinciu kazkiek ziniu ir net patyrimo OU tema noreciau jusu paklausti, butu malonu jei atsakytumet; Taigi, esu baiges bakalauro studijas LT, jau 2 metus UK, Dirbu ne pagal specialybe , bet artima tam (kas manau yra nemazas skirtumas) Darbas full time slenkanciu grafiku, suprantat apie ka as. Taigi noreciau paklausti ar man tik ir belieka OU? Noreciau eiti magistro laipsnio _link_ O gal reiktu perversti lietuviskus kreditus ir persikvalifikuoti bakalauru? kiek tasku imti per metus? Nenoriu magistrui gaisti 4metu. Ar imanomas koks nors finansavimas is salies? O gal yra beprocentines paskolos? Ir kaip tie patys mokslai vyksta, ar sunku? Save laikiau vidutinioku univere, tai va klausimas ar tokiam kaip nebutu per sunku? Aciu uz atsakymus, nesidrovekti ir sakykit viska ko nepaklausiau , aciu
|
|
|
|
|
|
|
Isabelle (Aistruolis)
Fuksas
Žinutės: 11
|
|
Re: The Open University 2 Years ago
|
|
|
Hmm. as paskaiciavau, jog man mano bakalauras kainuotu kazkur £3700 (7 atskiri kursai. 3 is ju tesiasi metus laiko.)
|
|
|
|
|
|
|
wukas (Aistruolis)
Auksinis
Žinutės: 263
|
|
|
|
|
Mano mergina studina ten, tai biski galiu pakomentuoti.
1) Jeigu uzdirbi nedaug, tai OU gali studijuoti beveik nemokamai:
Your fees paid up to a value of £1125 for courses totalling 90 or more credit points A course grant of £250 to help with study expenses.
Your fees paid up to a value of £750 for courses totalling 30 points or more but less than 90 credit points
A course grant of £250 to help with study expenses.
2) 120 tai chia tipo fulltime beveik ir daugiau neduoda. Pirmus metus pataria daugiau 60 neimti. Ir kiek as maciau, patarciau pradziai 60 pasiimti, kad apsilti.
3) Visa informacija yra ju saite
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sveiki,
pati studijuoju OU jau treti _meta_i. Uz moklsa mokejau tik pirmus metus vien delto kad buvau akla vista ir nezinojau visu financiniu periperiju. Dabar studijuoju full time (2x60)ir nemoku nei svaro (pajamos mazos) uz tai. Prie to ka Wukas jau minejo, jei tavo kursas turi "computer is compulsory" tai gali gauti 250 kompui isigyti. Ir jei sedi ant benefit arba kurso metu patenki i financine krize, gali prasyti kad apmoketu internta, vaiko islaikyma ir pns.
Ir dar manau kad bus kam nors pravartu. Jei norit studijuoti OU budami Lietuvoje tai pat galima gauti financini palaikyma. Pvz jei tavo pajamos nevirsija atitinkamos sumos (o tikrai nevirsys jei litus paversi i svarus) gali gauti 900 arba daugiau financini palaikyma. Taip kad studentai pirmyn. Neagituoju, bet butu smagu matyti daugiau lietuvisku pavardziu OU conferencijoje.
Jei turit kokiu kalusimu klauskit, nors si foruma aplankau tik kartais ir tai tik pasnipineti ka tautieciai veikia :lol:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|