|
Smart, na juokiausi as taip pat skaniai :), o ypac, kai pamaciau save US su butent tokio tipo glaudemis :)))))))). Kazkur visame pasaulyje , na ir Floridoje taip pat, tai viskas OK, na bet siap US su tokiomis tik tam tikros pakraipos vyriskiai , jei juos galima butu pavadinti taip devi. Susileist galima :). Jeah.gerai, kad su Z buvome Miami :))))))
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kaip zadejau, pasakojimas sugrizo. Trint nieko netryniau, tik papildziau tai ka prisiminiau ir tiek. Patix, nepatiks ne taip svarbu. Gal kazkas kazkokia tai kruopelyte save apramins, kas pasijuoks, nes mintis buvo pra_link_sminti ir etc.
Gero skaitymo:
Kagis, o viskas buvo taip…. Matomai zmones nesiskiria, nors esame visi savaip svarbus. Iki keliones buvo like maziau nei 5 valandos, o reikalu, darbu ir einamuju problemu sprendimas dar nebuvo pasibaiges. Jau kazkaip tai reikejo eiti nusimaudyti ir miegoti, bet kur tau….vaikas laksto, migt eit net neplanuoja, bartis nesinori, nes nezinai kas gali nutikti tokioje kelioneje, juolabiau, kaip sakiau yra zmoniu kurie ne_link_e dziaugtis mano sekme, o atvirkksciai – manaji gyvenima suasmenina su savuoju ir kalba dievo vardu. Kaip vienas is draugu sako “na ka as zinau”. Gerai nukrypau J, reikia sugrizti.So, na kazkiek pamiegojau, bet i vonia lindau tik ryte J, vakare netingejau kasytis, tad pamaniau velniam praustis. Ryte ejos viskas sklandziai, atsisveikinau su namiskiais, krepsi ant vieno peties, kompa ant kito ir i orouosta. Ten apshalau pamates norinciu skristi skaiciu, visas Vilnius miega, o ten ogogo. Atsistojau i eilute ir stumiuosi.cia pasirode mano draugelis, nesinas vienoje rankoje lauktuve, o kita tiesdamas mano auto raktu su dokais J. Tipo, kam tau masina, visktiek skraidysi, na jo, kam man masina J))))) Ilgai laukti nereikejo, kaip as atsiduriau prie LT migracines tarnybos. UF, nors moteris ir simpatishka, bet prikibo baisuma. Nemeluosiu sakydamas, kad pasa ziurejo, perverte minimum 5 kartus ir vis kaisiodama po tais spinduliukais, zodziu kazko ieskojo, o as stoviu, tyliu ir sypsausi. Na ka as galiu J. Zodziu uzejau i vidu apciupinetas ir persviestas, kazkin ar nekiankia tie visi spinduliai, ar jie turi sertifikatus jiems naudoti, ar jie atitinka higienos ir galu gale ES normas, mes jau juk europieciai. Na tiek to, grisiu, tada ziuresim, dabar keliaujam toliau. D free nieko net nesidairiau (turiu karcios praktikos apie tai, kad kainos daiznai buna net ausktesnes), paskambinau bilu kolegai, tevams, vaikui, zodziu dar karta bye’z visiems pasakiau ir tiek. Labiausiai sunervino, kad jau nebera rukamosios dalies orouoste, tai dabar galite isisvaizduoti apie ka as galvoju ar ne J, taip taip.apie gardu Kento duma J, reiklas tame, kad as esu dabar 10 km aukstyje, kazkur virs vandenyno ir rukiau paskutini karta anksti ryte, na baisiai noriu, bet dar ilgai, nes iki nusileidimo 4 valandos L. So, pakilome is Vilniaus sklandziai, niekas nepurte niekas nekrate, zodziu kelione viskas ok. Amsterdame buvome laiku. Uzejau i vidu, susiradau kruva kabanciu TV su info, susizinojau savo takeli ir pamates, kad tolokai, nutariau nebegribauti, o eiti _link_ jo, nes ka as tam orouopste pamatysiu J, vat jei butu buve ilgiau laiko tai tikrai rukciau i miesta, nes man jis paciko ir neatsisakyciau cia su draugais sugrizti pasitusinti. Eidamas nemaciau jokio uzkampio, apart kazino, kur butu galima suplesti duma, vienoje vietoje pamaciau, kaip tarkavo uzpakali matomai “uzsienieciui”, kad sis ruko neleistinoje vietoje. Savo uzpakaliu isitikinau, kad ES sajungai giliai nusishvilpti del to, kad mes visi lygus, kad mes visi ES nariai, kad gyvename pagal tuos pacius principus ir taisykles. Bicas, kuris stovi ir stumdo visus pries gate ir ziuri pasus, pamates, kad as esu is LT , paeme mano pasa ir pasake, kad keliaujancius is jusu salies mes privalome patikrinti, visi tik paziurejo i mane, vos ne smerkenciu zvilgsniu, o as sypsausi ir sakau, ok chekink. Atnese pasa, atsiprase ir pasake, kad tokia tvarka. Ple, viduje buvau susinervines, priesais mane ejo lenkai, jiems nieko, o vat lietuviai tai jau – reik ziureti. Manau suvokiate, kad bishkis nervinausi ir nervinuosi, nes kaip bebutu, kiek buciau mates ar keliaves, si kelione pagal atstuma, pagal sudetinguma (nes nezinau kas laukia, nors zinau, kad viskas bus ok), man pirmutine. Sedziu dabar vienas, salia baisi baisi juoduke, visa stora ir panasi i kalakuta ir diedukas, smirdi kaip ozys, ir kas svarbiausia maniau, kad tai olandas, ne velnio pasirodo grynas boicas-amerikoncas. Gerbiu as juos uz paprastuma, na, bet ne iki tokio lygio. Stilius, rubai, smarve.”na kas zinau” Kaip bebutu, man asmeniskai turbut nebutu dzin, kaip as atrodau, man regis cia nevalu ismone, kad va tipo “o man dzin”, ne velnio ne dzin, paprasciausia tingi prisiziureti ir pasiziuireti i save kaip atrodaiu is salies, koki ispudi sudarai ap_link_ai. Ap_link_a kuri mane suka siuo metu yra baisiau 2 pasaulinio karo. Nepykit, tiek kurie skaito ir mato kaip ant delno save, bet as nemegstu tokiu, uF, nera apie ka net kalbeti.Keliaujam toliau.kelione sax, vietos man mazoka (va ant zodziu priesais sedindis anglies gabaliukas atsilose maksimaliai) (ple kaip rasyti dabar?, jeah) Na kas nezino, pasakysiu, esu beveik dvimetrinis vyrukas, na gerai , kad nors be antsvorio, o tai cia tryse neisitektumeme. Karts nuo karto parodo KLM telike, kaip fainiai bussines klaseje, erdvu , o cia baisu, kazkas kazkur pastoviai bezda, nerimsta. Suprantu, kelione ilga varginanti, na bet kam shikti, juk yra WC, eik ten viska atlik ir sugrizk, jeah zmones.jiems geriau shikt nierkur neinant, juk jie ne vokieciai galu gale. Na gerai, lai bezda, mes skrendam. Na daugeliui pasakoti nereikia, koks nuostabus vaizdas stebint pro maza apskritima kazkur kazkoki zemes lopineli ar vandenyna (noriu rukyti, noriu atsistoti issitiesti ir paruktyti patogiai atsisedus). .maistas, maistas.nuolatos maistas, zinodamas ju ikainius ple, verciau butu pasiule bilieta be maisto, nesa ir nesa, kas pusvalandi, nei pamiegosi, nei ka. Zinau, kad atgal kai skrisiu tai kalsiu vyneli, nes cilietishkas sausas raudoniukas na labai skanus J, pasimsiu sokolado, riesutu, surio ir dzin viskas, nes LT tai tikrai isisleis. Maistas, miegas, na kaip supratau, uzsnudes buvau, nes pamaciau, kad kiti uzsipilde muitines deklaracijas. Teko man migtukus pamaigyti ir moteriskaite pagainioti atnesti man forma 94, pradzioje atnese man zalios spalvos.hmmm.kiek zinojau, ji lietuvaiciams, t.y. asmenims ivaziuojantiems su viza yra baltos formos, tad perklausiau stiuardeses ar tai tikrai ko man reikia, issiaiskinom, kad as ne su pilnavertis ES narys J ir, kad man netinka tai ka man dave uzpildyti, atnese nauja, na uzpildziau lygtais, nieko ten joje tokio nera, mini testukas J ir tiek ziniu. Amerikonka salia sedinti pasake, kai emiau pildyti ir muitines deklaracia, kad cia man neva nereikia, cia tik pilieciams. Pamaniau, gal kalakute tekesi uz manes ir as galesiu pildyti deklaracijas J)))))))). Cirkas, uzpildziau, nepakenks, ismesiu i kibira jei ka.ka tik imeciau ledu porcija, visai nieko, bet man labiau sokoladiniai patinka. Buvau nustojes nerimauti kazkuriuo metu, o dabar vel, vel sukasi, kaip ten viskas bus, kaip sienos kirtimas, kaip pasitiks, kaip atpazins, kaip adaptuosiuos, kaip ar pavyks saviskius pamatyti ir etc, zodziu pamastyti yra apie ka.Na vandenynas jau uz nugaros, skendame virs naujojo zemyno. Kalakute uzgule langeli, negaliu paziureti, zodziu zeme matomai pamatysiu ir pabuciuot galesiu, kai nusileisiu, dabar be shansu.Pripratino su savo maistu, tai dabar ne tik apie cigara mastau, ai tiesa vezu keleta kubietisku, na , bet kaip sakoma sau, paemiau penketa “mersedes” (na jei pasakyciau cigaru pavadinima nieko daugeliui nereikstu, o dabar matomai kiek aiskiau. Turejau zodziu uzsakyma, nevalia buvo atsakyti. Chmmmmm.kazka tuoj vel gausiu.noreciau dabar zeles su plakta grietinele ir riesutais. Na ka, matau jau zemelapyje rodo, kad esu visrs monrealio, taip , kaip ir sekancioj lipu.
1 dalies pabaiga. Tikiuosi ne pavargote J, as tai ne, nes vistiek neturiu ka veikti, sugrybavau bekraudamas daiktus ir knyga idejau i krepsi kuri pridaviau bagazan, jeah zioplys., o LT rytas su europiniais rasiniais jau sukramtytas.
2 dalis. Nusileidom laiku, jei neskaityti, kad velavau viena minute J. Vizkas sklandziai ejo.pakliuvau pas amerikona migracineje, jaunas, riebus vyriskis, kazkuom nesantis i rep’o vokalista kazkoki tai J. Pasilabinome, paklausem kaip sekasi , zinoma jis manes dar paklause, ka cia darysiu, pasakiau, kad turiu draugu, apie bizni net nesakiau. Paklause, kaip ilgai busiu. Sakau savaite. Jis : - rimtai? Jo sakau, man egzaminu kruva LT, reikia butinai grizti atgal, atvaziuosiu veliau per ilgesnes atostogas. Prisege 94 forma i pasa, ikale spauda 3 menesiams ir Maloniai pa_link_ejo man gero laiko ir sekmes moksluoseJ (spaudas tokio tipo pas ji buvo tik vienas, taip, kad manau visiems kale po tris menesius). Praejes ji, emiau dairytis kitos proceduros, bet pastebejau, kad as niekam nebeidomus ir su savo krepsiu, kurio laukiau ilgokai, kol pasirodys. Na vel eilini karta spinduliukai, viskas ramiai , be jokiu cypimu. Beje LT stovi nustatyti detektoriai jautriau, nes LT cype, o US ne. Isejus, jau manes lauke.o as masciau tik apie rukyma. Rukyt, rukyt ir dar karta rukyt. Nors nieko ten kazko tokio orouoste nera, bet lauke berukant man vidinis balsas pasake, kad cia bus viskas ok ir, kad patiks ir paliks gerus prisiminimus, na ner ko forsuoti, bus matyti. Negalejau patiketi, kad va, pagaliau ir draugelis US ir labai nesunkiai viskas buvo pasiekta, o tik mazais zingsneliais eita i prieki. Ir sio tunelio gale matyti labai ryski ir maloni sviesa J Nuvaziavom pietu, perkandom (zinoma, amerikonai valge daug daugiau J)))))) ikalem po brendzio taure uz sekminga skridi ir etc. Adaptuotis man nereikejo, nei dienos.Nuo pirmos dienos emiau gyventi sios laiko zonos laiku ir viskas normaliai.Uzvezdavo truputi, bet as manau cia daugiau nuo vyno J. Veliau, darbai, reikalai, vakare pasivaiksciojimai ir taip keletas dienu. Viskam pasibaigus atsiduriau Chicago ir leidau laika negalvodamas apie nieka, nei namus, nei darbus, nei kitka. O tik vaikstinejau, stebejau, fiksavau, pietaudavau, gurksnodavau vynus, na zodziu turejau gera laika. Kasdien kalbejau su vaiku ir pasakojau, kaip cia faina ir , kad butinai cia sugrisime ir i Ch ir i NYC ir i kitas vietas, juk turesiu tokias ilgas atostogas J, YES! Jau galvoju apie jas, nes atostogos yra labai gerai. Jei neisibegejant, kaip su pirma dalimi, tai galiu pasakyti, kad man patiko, patiko US, patiko Chicago. As esu miesto zmogus ir DownT, man cool J. Buvau ir suburbuose, na, ok, yra graziu vietu, prabangiai ir brangiai gyvennanciu amerikoniuku, bet tai ne man. Man N kartu labiau patiko sedeti DT dangoraizyje pas draugus ir ziureti per vienus langus i lake, per kitus i pati centriuka. Prisitampiau nerealiai, gyvenau salia DT, 20 minuciu iki Michigan ave, tad visur pestute, tik vakarais vaziuodavome kur nors. Laiko pritruko aplankyti is vidaus muziejus, bet ne beda, kita karta tai padarysiu J. Dar sio bei to teko atsisakyti, nors galejau, bet zinodamas, kad grysiu ir ne vienas, nutariau pramogas patirti veliau, bet jau su vaiku. Kazkada Barsas yra pasakojes (ne man zinoma), kad va reiktu ta ar ana pamatyti, is tiesu Ch didelis miestux ir paveikti yra ka. Na, bet negaliu , kaip noriu i NYC, UH. Keista, kai klausi Ch gyvenaciu tautieciu, ar buvai, ar matei, kas gero vyksta siuo metu, ka galima paziureti ir panasiai.tai tik guzteli peciais ir sako , as nezinau. SAX L. Blemba, juk tiek visko yra ir kas svarbiausia kazkuriomis dienomis netgi for free, tai kodel gyvenat nenueiti?. Na ok, nemoralizuosiu, kas kaip klojasi, taip tas gyvena. Kazkaip pradzioje nebuvau rases apie tai kas nepatiko, nes geris uzgoze blogi, na , bet dabar kiek aprimus galiu papasakoti ka savo akimis maciau ir tada suvokiau, kodel tarkime moteris nesasi rankines persinerusios per galva. Priezastis paprasta, nepamenu kurioje gatveje tiksliai, bet prie mano akiu, apie 3 valandzike dienos 2 juodukai paaugliai eidami sparciu zingsniu, mane jie aplenke, istrauke vyriskiui is uzpakalines pinigine, sax, nuo tos dienos, kai tai pamaciau, pinigine visad buvo priekineje. Jei tai kas vyko gatveje, jei taip man kas butu pasakes ar butu sakes Lietuvoje, jei imtu kazkokie asilai pro atvirus langus mane lazdavoti, na pirmus kelis kartus pakenteciau, na, bet kazkuris ekipazas tai tikrai nukentetu. O ten tik ziurejau i akis ir mintyse raminau save, sakydamas, na kam man to reikia, lai issisneka jei jiems yra taip geriau, nigeriai. Na manau didmiestis ne suburbas ar isvis fermos, kur viens kita visi pazysta, tad akivaizdu, kad viename is mano postu matyta foto su likusiu prirakintu dviracio ratu ne naujiena. Viena ryta girdejau, kaip keikesi kaimynas, kad jo dvirati nukniso. Sito neisgyvendinsi, nes jei yra paklausa, bus vadinasi ir pasiula. Pirks jis juk irgi vogta, negi kitaip. J. Zodziu , sioje vietoje karusele. Na jei jau del materialiniu dalyku, tai galiu pasakyti, kad sorry, bet tikrai nezinau, nes atostogavau ir nesukau sau galvos, kiek kainuoja vienas ar kitas patiekalas, ar perkamas maisto produktas, bet prie cigareciu kainos buvo sunku priprasti J))), bet ir tai tik pirmas dvi dienas, veliau jau buvo tas pats. Ieskant lauktuviu.na nepasakysiu, kad mane stebino platus labai pasirinkimas ar kainos ar dar kox velnias. Sutinku, prekiu daug, bet kazkaip, kad kazkas jau skirtusi as nepastebejau. Tiesa, norejau patikslinti, as po parduotuves LT nelabai vaikstau, apsiperku Europoje, gal del to taip man pasirode, na nezinau, ir kox skirtumas J, nes cia tik mano nuomone. Kadangi del darbiniu sumetimu mane domina stilius ir irengimai prekybos tasku, as pasigedau US situ dalyku (gal dar per mazai skyriau tam laiko), bet akivaizdu, jog amerikieciai taip ar taip perka ir pirks, todel nera ko stengtis ties siuo klausimu. Zodziu lankytos ir prabangios vietos man kazkokios tai detales neuzstrigo. Siuo klausimu europa lenkia US, cia faktas. Pabaigai, siaip viskas cool, parsivesiu namo geru ideju ir minciu, igavau sio bei to cia, stengiausi maximaliai isnaudoti savo buvima ir nedamiegotos naktys atsipirko ir ateityje manau su kaupu. Faktas tas, kad akivaizdu, jog norint , kaip beje ir bet kur, US atvira ir pasiekti ir siekti cia verta.Sukasi ivairios mintys ir planai ateiciai, nes nesinoretu dykai vaziuoti tik atostogauti, noretusi, kad kazkas cia jau judetu ir vyktu, kad kurtusi ateitis, kuri palengvintu velesni gyvenima ir nesvarbu kur, ar LT ar US ar Anterktidoje J
So, Sekmes keliaujantiems, sekmes planuojantiems, sekmes siekiantiems ir norintems pamatyti, gyventi, aplankyti US
Draugelis, kuris sedi O’H orouoste ir neuzilgo skris boing’u namolio. Jeah, kol kas mano namai LT, bet tik kolkas, tik kolkas. ;-)
p.s. labai prasau neieskoti pasakojime kazkokiu kabliuku ir knaisiotis. Yra kaip yra, buvo, kaip buvo. Visi mes gyvename taip, kaip mes norime, elgiames ir daznai taip, kaip norime, o ne taip, kaip vertetu. Dauguma is musu nejaucia, kad dabartis yra butent tokia, kokia mes kuriame gan ilga laika. Svajones, mintys, tikslai, siekiai, norai visu zmoniu skirtingi.Manau, kad mano, nuo daugelio isvykstanciu svetur, siekiai ir norai taip skiriasi.
Adios amigos
|